Eerste dolfijnen van het seizoen afgeslacht in Taiji

In Taiji, Japan, zijn vannacht de eerste dolfijnen van het dolfijnjachtseizoen in Japan afgeslacht. Dat laten de Sea Shepherd Cove Guardians weten via Twitter en Facebook. De Cove Guardians deden live verslag van de afschuwelijke afslachting.

Taiji XIII

Ter illustratie: een eenzame dolfijn buiten de netten probeert de groep te bereiken | © Sea Shepherd

Om half 6 ‘s vanmorgen lokale tijd vertrekken vijf boten van de Japanse dolfijnjagers uit de haven van Taiji. Even na half 8 achtervolgen zij een groep dolfijnen en komen er meer boten bij om te helpen. de groep bij elkaar te drijven. Zon’veertig minuten laten worden de dolfijnen richting de beruchte “Cove” gedreven.

Om half 11 ‘s morgens vechten de dolfijnen voor hun leven. Ze zijn uitgeput, maar geven niet op. Ze worden gescheiden door de dolfijnjagers. De allereerste groep dolfijnen van het dolfijnjachtseizoen 2014-2015 wordt de moordbaai in gedreven. Er is geen hoop meer voor deze dieren… Ze worden bruut afgeslacht en “The Cove” zal vandaag rood kleuren.

 

Rond 11:00 uur worden er zeilen rondom het slachthuis in Taiji opgehangen, wat aantoont dat de dolfijnen vandaag inderdaad zullen worden geslacht. En om half 12 is het zo ver: de eerste dode lichamen van de dolfijnen worden naar het slachthuis gebracht, om daar verder in stukken te worden gesneden. Om half 1 arriveren de lokale vleeskopers in het slachthuis, om daar de beste stukken dolfijnenvlees te kopen.

Hoeveel dolfijnen er vandaag zijn gevangen en afgeslacht is niet bekend. Maar deze zestiende dag van het dolfijnjachtseizoen is een zwarte dag. De Sea Shepherd Cove Guardians zorgen er gelukkig voor dat deze barbaarse praktijken in Japan niet worden vergeten. Ze tonen alles aan de wereld, door beelden live te streamen en updates te wereld in te sturen via Twitter en Facebook.

Bron: Twitter Cove Guardians ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor

Gerelateerde artikelen:

Reacties

  1. Co de Groot zegt:

    Wanneer treedt de VN nou eens op tegen deze brute afslachtingen van weerloze wezens die ons alleen maar vreugde geven. Waarom moeten altijd de dieren de dupe worden van deze barbaren. Als er een god bestaat laat die zijn schepsel s dan eens in bescherming nemen. Zolang hij het niet doet word het tijd dat regeringen hier de handen eens naar uit steken. De wereld zou stukken beter af zijn zonder de mensheid.

  2. En laten we hopen dat iedereen die dolfijnen vlees eet, er met een fikse voedsel vergiftiging komt te zitten, zodat ze het nooit weer willen.