Medewerkers van de Chinese dierentuin Changzhou Zoo hebben een levende ezel aan drie tijgers gevoerd. Het schokkende tafereel werd vastgelegd op video. Op de beelden is te zien hoe de angstige ezel in de gracht rond het tijgerverblijf wordt geduwd. Het dier maakt geen kans: drie hongerige tijgers vallen hem direct aan en doden hem.

levende ezel
De levende ezel wordt in het water geduwd om aan tijgers te voeren | Foto: YouTube video still

De ezel probeert, nadat hij in het water is terechtgekomen, weg te komen van zijn aanvallers, maar het mag niet baten. Twee van de tijgers springen direct in het water en bijten om beurten in zijn hoofd. De derde tijger slaat vanaf de kant met zijn scherpe klauwen.

Vervolgens is te zien hoe vier leeuwen op een soort strandje liggen, terwijl het bebloede lichaam van de dode ezel wordt weggesleurd door de tijgers, waarna ze hem beginnen op te eten. Volgens ooggetuigen duurde het maar liefst een half uur voordat de ezel dood was. Een half uur, waarin hij extreme angst en pijn moet hebben geleden.

De video heeft voor veel ophef gezorgd op het internet. Mensen spreken er schande van dat de dierentuin een weerloos dier, zonder ook maar enige kans van ontsnappen, aan een groep tijgers voert. Uitspraken als “Hier word ik misselijk van” en “deze dierentuin moet worden gesloten” komen voorbij.

Hieronder zijn de beelden van het bloederige incident te zien.

WAARSCHUWING: zeer schokkende beelden!

https://www.youtube.com/watch?v=uwqIC5U3-0U

Bronnen: Daily Mail, Pet Rescue Report ©AnimalsToday Monique Van Dijk Armor