Om de bewoners van de door verschrikkelijke explosies getroffen Chinese stad Tianjin te overtuigen dat het met de vervuiling van chemische stoffen in het gebied reuze meevalt heeft de overheid kippen, duiven en konijnen ingezet. De dieren werden twee uur lang in kooitjes in het gebied gezet.

Dode vissen Tianjin - vervuiling
Dode vissen Tianjin | Foto via Twitter

De kippen, de duif en de konijnen leven nog en dat is bijna wonderlijk te noemen. De locatie is namelijk zo gevaarlijk dat militairen van de afdeling chemische oorlogsvoering en de brandweer het gebied alleen betreden met gasmaskers.

Op 12 augustus verwoestten explosies een groot deel van de industrieterreinen en een deel van het havengebied van de stad Tianjin. De explosies vonden plaats in een opslag waar containers stonden met chemicaliën. Volgens de lokale autoriteiten bevatten de containers 700 ton giftig natriumcyanide en duizenden tonnen aan andere gevaarlijke stoffen. In de regio is in het water 356 keer zoveel cyanide aangetroffen dan is toegestaan.

Bronnen: NRC.nl & DeMorgen.be ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.