Hope for Paws (HFP) kreeg een melding binnen over een dakloze pitbull, die gevaarlijk dicht bij een zeer drukke snelweg woonde. Michele Claseri heeft wekenlang geprobeerd het dier te helpen. Hij heeft de hond Veyron genoemd.

pitbull
Still YouTube

De eerste poging om Veyron te redden mislukte helaas. De dierenredders van HFP probeerden hem van achteren te benaderen, maar het dier liet zich niet zo makkelijk vangen. Nadat de eerste poging mislukte, rende hij weg en verdween hij. Bij de tweede poging had Veyron meteen door hoe laat het was. Weer liet hij zich niet vangen.

Na nog een aantal mislukte pogingen werd besloten drastischer maatregelen te nemen. De medewerkers van HFP klommen door gaten in hekken en kropen door de bosjes heen, op zoek naar Veyron, en kwamen zo vlakbij de snelweg terecht. De pitbull verschool zich in een hoekje achter een hek naast de drukke snelweg. Het team van Hope for Paws moost heel voorzichtig te werk gaan. Als Veyron richting de snelweg zou ontsnappen, kon dat zijn dood betekenen.

Veyron was duidelijk angstig, maar uiteindelijk gaf hij toch toe en stond hij de medewerkers van HFP toe hem te pakken. Na maanden op straat te hebben geleefd, werd Veyron gered met de geluksriem van Hope for Paws.

Eenmaal in het opvangcentrum werd Veyron gewassen in een heerlijk warm bad. Hij speelt nu weer fijn met speelgoed en soortgenoten bij zijn tijdelijke opvangadres. Hopelijk wordt deze vriendelijke pitbull gauw geadopteerd.

Bekijk hieronder een video van de reddingsactie:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Bron: YouTube ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor