“Elke keer als ik een andere boerderij binnenstap, houd ik mezelf voor: het zal wel beter zijn dan de vorige. Ze zullen toch niet allemaal de wet negeren? Je blijft hoop houden. Maar dan zie ik de varkens en realiseer ik me de grootschaligheid van het dierenleed. Het breekt mijn hart”, aldus één van de onderzoekers van Compassion in World Farming (CIWF).

Begin dit jaar bezocht CIWF 45 varkenshouderijen in Europa. In het zuiden van Italië en Spanje, in het zuidoosten van Cyprus, Ierland, in het westen en in het oosten van Polen en Tsjechië. De wet, die bedoeld is om varkens in Europa te beschermen, wordt op alle 45 varkenshouderijen genegeerd. Het is vreselijk om getuige te zijn van zoveel dierenleed.

550 Varkens

En dit is nog niet alles

De varkenswet wordt door veel varkenshouderijen in Europa schaamteloos genegeerd. 140 miljoen intelligente en gevoelige Europese varkens zijn de dupe. De uitdaging dit te veranderen is enorm en lijkt soms overweldigend.

Maar we hebben goed nieuws. Maar liefst 250.000 mensen hebben onze petitie, die vraagt om een strikte naleving van de varkenswet, al getekend. Eén persoon komt daarmee op voor wel 550 varkens. Dit is de snelst groeiende petitie van CIWF in de geschiedenis, help ons nog verder te groeien.

We hebben een nieuwe, korte film gemaakt waarin we de resultaten van onze onderzoeken laten zien. Ze bevat beelden die we nog niet eerder hebben gepubliceerd. Help ons de varkens te beschermen door de film te bekijken en te delen op Facebook en Twitter. Vraag je vrienden en familie om de petitie ook te ondertekenen. Jouw 550 varkens zouden je bedanken als ze dat konden.

Onderzoek bewijst varkensleed in Europa

Bron: CIWF.nl