In Peru is een schooljuf, voor de ogen van haar klas, aangevallen door een circusleeuw. Het incident vond plaats tijdens de circusshow van Circo Monaco. Om te laten zien dat circusleeuwen zogenaamd tam en vriendelijk zijn werd de lerares de piste ingehaald en zou de leeuw over haar heen moeten springen. Uiteindelijk nam de show een hele andere wending. De leeuw sprong boven op de schooljuf greep haar en sleurde haar mee over de grond. Dit alles terwijl de kinderen toekeken. De dompteur probeert de vrouw te bevrijden door met een stok op de leeuw in te slaan, maar de leeuw laat pas los als de juf al drie rondes door de piste is gesleurd. De vrouw heeft de aanval wonderwel overleeft en naar verluidt is haar conditie inmiddels stabiel.

Liuwa Plain circusleeuw
Photo credit: dw_ross / Foter.com / CC BY

In Peru geldt sinds 2012 een verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen. Dierenbeschermingsorganisatie Animal Defenders International werkt samen met overheidsinstantie SERFOR om de huidige wilde dieren in circussen op te vangen. Zo werden begin augustus bij 3 verschillende circussen 9 katachtigen in beslag genomen. Ook bij Circo Monaco, het circus waar dit ongeluk gebeurde, werden 3 dieren in beslag genomen, maar het circus weigerde de andere 3 dieren mee te geven. Gevolg was dat 2 jonge welpjes werden gescheiden van hun moeder en er werd een volwassen koppel uit elkaar gehaald. Het mannetjesdier dat in het circus moest blijven heeft 4 dagen na de scheiding van zijn levenspartner de lerares aangevallen.

De in beslag genomen leeuwen, Kiara, Amazonas en Rey, zijn opgevangen in het Spirit of Freedom Rescue Centre van Animal Defenders International. Het gaat nog maximaal 30 dagen duren voordat met behulp van juridische procedures ook het mannetje van de aanval en de 2 welpjes uit het circus weggehaald kunnen worden. Het is de bedoeling de dieren dan snel te herenigen.

Overigens doet de politie onderzoek naar de aanval van de circusleeuw en mogelijk worden zowel het circus als de dompteur verantwoordelijk gehouden voor het in gevaar brengen van de bezoekers van het circus.

Bekijk hieronder de schokkende beelden van de aanval:

Bron: Wilde Dieren de Tent Uit ©PiepVandaag.nl