In een dierentuin in China is gefilmd hoe een bezoeker een pauw vastpakt en stevig aan zijn veren trekt, om met het dier op de foto te gaan. Volgens dierentuinmedewerkers komt dit buitensporige gedrag regelmatig voor.

pauw
Bezoekers van een Chinese dierentuin kunnen zich niet beheersen als ze een mooie pauw zien | shoe_scraper_of_death Flickr via Compfight cc

Dat mensen de vreemdste dingen doen om een foto of selfie te kunnen nemen met een dier, is helaas geen uitzondering. In de Chinese dierentuin Yunnan Safari Park werd vorige week een vrouw gefilmd die een pauw vastpakt bij het lijf en de staart, om met het dier op de foto te gaan. Ze pakt de vogel ruw beet en het dier is hier uiteraard niet van gediend en begint hard te roepen. Haar kind gaat zelfs op zijn staart staan. Een andere bezoeker deelde de video via Weibo, een Chinees socialmediakanaal, en schreef hierbij:

“Toeristen martelen een pauw en trekken met geweld enkele veren uit. De pauw jammert.”

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Een andere bezoeker trok wat veren uit bij een van de pauwen en gaf ze aan zijn kind om mee te spelen.

Volgens medewerkers van de dierentuin komt het regelmatig voor dat pauwen worden aangeraakt en vastgepakt door toeristen en doen ze hun best hier een einde aan te maken. Dat dit incident vorige week heeft plaatsgevonden is bekend bij het management, dat dit bevestigde aan de Daily Mail:

“We hebben meldingen gehad van bezoekers die dag. De veren van pauwen zijn in april en mei het mooist. Sommige bezoekers overtraden de regels, door de pauwen aan te raken. We proberen steeds weer om dit soort incidenten te stoppen, maar het gedrag van sommige toeristen is echt ongehoord.”

Het komt helaas vaker voor dat Chinese dierentuinbezoekers pauwen lastig vallen.

Selfies in Chinese dierentuin worden pauwen fataal

Bronnen:

©Animals Today Angelique Lagarde