Afgelopen week zijn in een paar dagen tijd twee dode ponyveulens aangetroffen nabij een parkeerplaats aan de Zesstedenweg en de Weelsloot in Scharwoude, vlakbij Hoorn. De dierenpolitie is een onderzoek gestart om te achterhalen wie deze veulentjes hier gedumpt heeft.

veulens
2 veulens zijn gedumpt bij de Weelsloot in Scharwoude | Google Streetview

Het eerste dode veulen was pasgeboren en werd gevonden op dinsdagmiddag 12 mei. Drie dagen later, op vrijdagavond 15 mei, werd het tweede dode veulen aangetroffen eveneens nabij de parkeerplaats aan de Zesstedenweg.

Heb jij informatie over deze twee dode pony veulens? Heb je een vermoeden wie deze veulentjes gedumpt kan hebben? Of heb je een verdachte situatie gezien nabij de parkeerplaats aan de Zesstedenweg en de Weelsloot? Bel dan met de politie via telefoonnummer 0900-8844, of de dierenpolitie op 144. Wil je anoniem blijven dan kan dat via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem), maar je kunt ook contact opnemen met Animals Today. Wij garanderen je privacy en zorgen dat je informatie op de juiste plek belandt. Mail ons op redactie@animalstoday.nl.

Bronnen:

©Animals Today