Een heel bijzonder katje kwam vrijdag binnen bij het Vlaamse Villa Vagebond. Fons zwierf jaren op straat en heeft een zwaar leven achter de rug. Nu is hij eindelijk veilig en geliefd, en zal hij pas weg gaan als zijn gouden mandje klaar staat.

Fons
Fons heeft een zwaar leven op straat achter de rug | ©Villa Vagebond

Al jaren zwierf kat Fons door de straten. Buurtbewoners kenden hem, maar lieten hem aan zijn lot over. Nergens was hij welkom: hij werd weggeschopt, geslagen en met stenen bekogeld. Aan zijn vacht en huid is te zien dat hij zelfs overgoten is met olie. De wreedheid van mensen kent helaas geen grenzen.

Een dier dat op deze manier mishandeld is, heeft geen vertrouwen meer in mensen. Tot hij iemand tegen kwam die het gehavende katje opmerkte en iedere dag wat eten voor hem neerzette. In het donker, als er niemand buiten was, kwam de hongerige kat langs en at alles op. Dat hij iemand had gevonden was voor hem duidelijk, want toen hij gewond was kwam hij bij haar langs en liet zich verzorgen. En langzaam aan vertrouwde hij haar genoeg om zich te laten knuffelen.

Helaas kon hij niet wonen bij zijn nieuwe vriendin, die twee grote honden heeft die niet aan katten gewend zijn. Zij ging dan ook op zoek naar een fijne plek voor hem. Helaas viel dit tegen: niemand wilde hem hebben en hij zou te veel geld gaan kosten. Zelfs volgens sommige dierenhulporganisaties was euthanasie de beste keuze. Maar dit weigerde ze: Fons had zo veel meegemaakt, hij verdiende een goed leven, een nieuwe kans. Zo kwam ze in contact met Villa Vagebond in Maaseik, onderdeel van Vzw Zwerfkat in Nood. Vrijdag is Fons binnen gekomen en de verzorgers zijn nu al dol op hem. Fons is voortaan veilig, krijgt medische verzorging en mag tot rust komen.

Bron:

©Animals Today Angelique Lagarde