Chunk, een flinke bosmarmot met een voorkeur voor sappige tomaten, houdt van de camera. Hij knabbelt en slobbert er lustig op los terwijl hij brutaal in de lens kijkt. Chunk werd ontdekt door moestuinier Jeff Permar, die wilde weten wie zijn groenten plunderde. Hij plaatste een camera en de beelden van het dikke kauwende knaagdier gingen snel viraal.

bosmarmot
Chunk houdt erg van tomaten | Foto: schermafdruk video

Jeff Permar uit Middletown, Delaware (VS) heeft een kleine moestuin met allerlei groenten, zoals tomaten, wortels, appels en courgette. Omdat er in de buurt veel dieren zijn die ook willen meegenieten van zijn verse groenten, had hij zijn tuintje veilig afgerasterd met gaas.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Maar dat hielp helemaal niets! Zijn groenten verdwenen voordat hij een kans had om ze te oogsten. En elke dag vond hij weer groenten waaruit een stevig stuk was geknaagd. Er liep kennelijk een fijnproever rond die van een gevarieerde maaltijd hield.

Jeff:

“Ik had wel eerder last van plagen, maar ik wist dat dat het deze keer anders was. Er was veel meer groente weg. Dan was er een grote tomaat met een stuk eruit. En daarnaast nog een waar een hap uit was genomen en daarnaast weer een andere.”

Jeff onderzocht de sporen in en rond zijn tuin, maar hij kon niets vinden. Dus plaatste hij een camera met bewegingssensor. Het duurde niet lang voordat hij een notificatie op zijn telefoon kreeg! Toen hij de app opende, zag hij een brutale bosmarmot die hem recht aankeek, kauwend op een courgettebloem.

Het eerste camerabeeld van Chunk, toen de camera hem betrapte:

Jeff:

“Hij duikt ineens voor de camera op en begint te schransen. Hij smakt erop los en staart recht in de camera, alsof hij zegt: ik eet je tuin leeg, wat ga je eraan doen?”

Eerst probeerde Jeff nog om zijn groenten veilig te stellen door het hek hoger te maken en gaten te dichten. Maar dat maakte niets uit: Chunk bleef terugkomen, soms wel drie keer per dag. De marmot bleek onder Jeff’s schuur te wonen, die een paar meter van de moestuin staat.

Jeff:

“Ik begon naar hem uit te kijken. Hij was zo cool, zoals hij gewoon zijn ding deed elke dag, zijn karakter. Binnen een week had hij me helemaal ingepalmd en dacht ik: dit kereltje kan krijgen wat hij wil!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Here’s to #GroundhogAwareness #coexist #chunkthegroundhog #gardening #vegan #organicgardening @thedodo @stephenmessenger

Een bericht gedeeld door Chunk The Groundhog (@chunk_the_groundhog) op

Vanaf dat moment was de moestuin van Chunk en mag hij alles pakken waar hij trek in heeft. Jeff bouwde voor zijn eigen behoefte verderop een andere moestuin, die hij hermetisch afsloot. Hij noemde de marmot Chunk (hap) en omdat hij hem zo grappig vond, liet hij de camera staan.

“Zijn favorieten zijn tomaten en wortels. Hoe meer hij kan knoeien, hoe beter. Hij is zo slordig en luidruchtig met kauwen! Als een mens zo zou eten zou ik hard weglopen.”

Toen bleek dat hij niet de enige is die de smakkende, morsende Chunk leuk vindt: inmiddels heeft hij honderdduizenden volgers op social media!

En zo’n knappe marmot blijft natuurlijk niet lang alleen. Eind vorig jaar introduceerde Chunk zijn vriendinnetje Nibbles voor de camera!

Wil je weten of er binnenkort gezinsuitbreiding is? Volg Chunk en Nibbles dan op social media.

Bronnen:

©Animal Today Liesbeth Riekwel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.