De afgelopen twee maanden heeft een Chinese student meer dan 80 zwerfkatten gedood, op de meest vreselijke manieren. Hij filmt de gruwelijke wreedheden die hij begaat en verkoopt de video’s. Volgens Chinese dierenbeschermers doet de overheid niets om hem te stoppen.

martelt
Tegen een student die tientallen katten martelde en de barbaarse mishandelingen filmde, neemt de Chinese overheid geen enkele actie |DFChurch Flickr via Compfight cc

Het is onvoorstelbaar maar waar: er is een markt voor video’s waarop te zien is hoe mensen dieren martelen en doden. Zoals eerder op Animals Today te lezen was, winden de wreedheden sommige kijkers zelfs seksueel op.

Dierenmarteling door tieners in crush video’s

Marteling

De Chinese Fan Yuanqing studeert aan de technische universiteit van Shandong. Hij en zijn bende hebben al meer dan 80 zwerfkatten gemarteld en deze mishandelingen gefilmd. In de video’s is te zien hoe katten worden gevild, gekookt, overgoten met kokende olie, hun ingewanden verwijderd, hun ogen uitgestoken, hun tong uitgesneden, met een elektrische boor worden bewerkt en in brand gestoken. En dit alles terwijl de dieren nog in leven zijn. De gruwelijke video’s, die een geestelijk gezond mens voor geen goud zou willen bekijken, zijn voor slechts € 4,50 te koop.

Geen prioriteit voor autoriteiten

Organisatie Guardians of Chinese Animal Protection heeft inmiddels meermaals contact gehad met de politie van Weifang over deze onbeschrijflijke misdaden, maar krijgt steeds opnieuw te horen dat er geen aanklacht is ingediend tegen Yuanqing en er geen onderzoek is ingesteld. Onder druk heeft de technische universiteit van Shandong op Weibo (een Chinees socialmediaplatform, red.) laten weten dat Yuanqing is gestopt met zijn opleiding. Dit is een vrijwillige keuze, de universiteit heeft Yuanqing niet weg gestuurd en niets staat hem in de weg om zich aan te melden bij een andere universiteit of te solliciteren op een baan. Dierenrechtenactivisten hebben daarom een bezoek gebracht aan de universiteit om een formele klacht in te dienen.

Klacht indienen bij de overheid

Intussen heeft Yuanqing een bericht op Weibo geplaatst waarin hij aangeeft dat hij van plan is nog 1000 katten in stukken te snijden, terwijl ze nog leven. Tot nu toe zijn er in het geheel nog geen juridische stappen ondernomen tegen Fan Yuanqing en zijn bende. Aangezien er in China geen nationale wetgeving is die het martelen en mishandelen van dieren verbiedt, is het inschakelen van internationale hulp door dierenrechtenactivisten de enige manier om iets voor elkaar te krijgen. Guardians of Chinese Animal Protection hoopt dat de Chinese overheid door druk vanuit het buitenland deze moordenaar alsnog zal stoppen en bestraffen.

Dierenrechtenactivisten in China vragen daarom aan dierenvrienden van over de hele wereld de Chinese overheid rechtstreeks op te roepen om actie te ondernemen tegen Fan Yuanqing, via de volgende e-mailadressen:

premier@mail.gov.cn
english@mail.gov.cn

De Chinese ambassade in Nederland is daarnaast te bereiken via mailadres chinaemb_nl@mfa.gov.cn

Bron:

©Animals Today Angelique Lagarde