Chinese douanebeambten hebben in het oosten van de havenstad Xiamen, in de provincie Fujian, 57 slagtanden van olifanten in beslag genomen die gesmokkeld waren uit Afrika. Dat melden lokale autoriteiten.

gesmokkeld
Foto: Pixabay

Volgens de douane gaat het om de grootste inbeslagname van gesmokkeld ivoor dit jaar in Xiamen. De 57 slagtanden, met een totaalgewicht van 119 kilo, hadden op de Chinese zwarte markt een waarde van bijna 8,2 miljoen yuan moeten opbrengen, omgerekend ruim 1,2 miljoen euro.

Hout
Het ivoor was in drie zakken verborgen in een container gevuld met uit Oeganda ingevoerd hout. De verdachte, met de naam Hunag, zei dat hij de slagtanden in juni in Oeganda heeft gekocht voor een prijs van 300 dollar per kilo. Op het moment dat de douane hem betrapte was hij bezig met een poging om de slagtanden naar de zuidelijke provincie Guangdong te smokkelen voor de verwerking en verkoop. Huang wordt vastgehouden door de politie .

Hard optreden
Sinds het begin van dit jaar tot het begin van november heeft de politie in het oosten van de aangrenzende provincie Jiangxi in totaal 600 kilo illegaal ivoor en ivoren producten in beslag genomen, met een waarde van ruim 3,2 miljoen euro. In deze regio treedt de politie hard op tegen de smokkelaars van ivoor.

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.