De Britse premier Cameron moedigt de jacht op dassen in het westen van Engeland aan. Die dieren zijn volgens Cameron medeverantwoordelijk voor het verspreiden van veetuberculose, zo meldt The Guardian.

Dassen
Foto: nitram0864 via Compfight cc

Cameron geeft aan de gevolgen van tuberculose bij runderen ‘verpletterend’ te vinden voor zowel boeren, hun vee en dassen. De beste oplossing is volgens Cameron om de jacht op dassen door te laten gaan.

Dierenrechtenorganisaties protesteren tegen de geplande jachtpartijen en pleiten voor vaccinatie van de dassen. Indien de jacht op de dassen ophoudt, kan de overheid de komende tien jaar nog eens een miljard pond besteden aan de veetuberculose, waarschuwde Cameron in een interview in het Belgische Radio 4-programma ‘Farming Today’.

“De klopjachten op dassen zullen plaatsvinden en dat is ook van groot belang. Het platteland verwacht van de overheid niet enkel geld maar ook toewijding en moed. Die politieke moed hebben we, het is simpelweg het beste wat we kunnen doen om de tuberculoseplaag in te dammen”, aldus Cameron.

Tijdens twee proefjachten die deze maand nog gepland staan, moeten in West Gloucestershire en West Somerset ongeveer 5.000 dassen worden gedood. De proefjachten moeten uitmaken of er voldoende dassen gedood kunnen worden om in een bepaald gebied de verspreiding van veetuberculose in te dammen.

Bron: De Morgen ©PiepVandaag.nl Jaimy Visser