Er komt vanaf 1 januari 2020 een verbod op het verkopen van alligator- en krokodillenhuid in Californië, de Verenigde Staten. Dit is een mooie overwinning voor vele alligators en krokodillen!

krokodillen
Californië verbiedt de verkoop van alligator- en krokodillenhuid

49 jaren later

Al in 1970 had Californië technisch gezien de verkoop van alligator- en krokodillenleed verboden, maar de industrie voor exotische huiden vocht sindsdien tegen het verbod om het zo niet in werking te laten treden. Gelukkig hebben PETA en andere organisaties hun achterband opgeroepen om in actie te komen door middel van social media, verzamelde ze steun van beroemde mensen en reptielenexperts en hielpen dierenadvocaten in volle kracht mee om deze belangrijke wetgeving te beschermen. Ook liet PETA geheime beelden zien van de exotische huid-industrie en heeft de organisatie zo de verschrikkelijke praktijken kunnen onthullen die achter de krokodillen tassen, laarzen en portemonnees schuilgaan. Zo is er onder andere op een krokodillenfabriek in Texas (Verenigde Staten) te zien dat de dieren in stinkend water in vochtige, donkere loodsen werden gehouden. Ook schopten en zwaaiden de dieren nog altijd nadat arbeiders hen op brute wijze probeerden te doden.

levend gevild
Levend gevild | Foto: screenshot video PETA/YouTube

Een groeiend verzet

Gelukkig is er momenteel een groeiend verzet tegen het gebruik van de huid van deze dieren gaande! Grote ontwerpers en retailers als Chanel, H&M, Nike en PUMA zijn al vrij van exotische huiden. Helaas hebben echter nog niet alle grote merken er voor gekozen geen exotische huiden meer te gebruiken. Door de petitie te tekenen laat je aan Hermés en Prada weten dat je vindt dat de tijd van gebruik van misbruik van deze prachtige dieren voorbij moet zijn. Help je mee?!

Bronnen

©AnimalsToday.nl Joy de Vos