Japan is weer begonnen met de jaarlijkse dolfijnslachtingen in de baai van Taiji. Uiteraard zijn de Cove Guardians van Sea Shepherd aanwezig, die via Twitter live verslag doen van de afgrijselijke gebeurtenissen.

Dolfijnen

Sinds vorig jaar is de politiesurveillance in Taiji verdubbeld. De guardians worden scherp in de gaten gehouden en veel plekken zijn verboden voor de dierbeschermers. De burgemeester heeft opdracht gegeven tot het afsluiten van Takanabe Hill, wat een ontsnappingsroute is in geval van een tsunami. Vanaf de heuvel is de baai, waar de dolfijnen worden afgeslacht, goed te zien. Met deze maatregel stelt de burgemeester de dolfijnslachtingen boven de veiligheid van de bevolking.

Wereldwijd wordt geschokt gereageerd op de dolfijnslachtingen, maar Taiji blijft zich schuilen achter “traditie” en eist dat de rest van de wereld de Japanse cultuur respecteert. De afslachtingen hebben echter niks met traditie te maken, maar des te meer met geld. Een gevangen dolfijn, die niet geslacht wordt, levert zo’n 250.000 dollar op. Ook walvis- en dolfijnvlees levert veel geld op.

In de tien dagen dat Taiji nu bezig is met de jaarlijkse dolfijnenjacht, zijn er al meerdere groepen tuimelaars en vinvissen de moordbaai ingedreven en afgeslacht. Een aantal dieren is uitgekozen om hun leven verder in gevangenschap te slijten in dolfinaria en aquaria.

De Cove Guardians van Sea Shepherd geven niet op en zullen blijven strijden voor deze prachtige zeezoogdieren. Bekijk hier een aantal video’s die de guardians hebben gemaakt in Taiji.

Bron: Sea Shepherd