Afgelopen zaterdag werd een hond door een jager geslagen, geschoten en vervolgens aan een touw over de grond gesleept in Chantada, Lugo (Spanje). Een voorbijganger zag het toevallig gebeuren en rende achter de jager aan om de gebeurtenissen te filmen. De beelden zijn door heel Spanje in diverse media vertoond, wat tot een golf van schok heeft geleid. Het dier overleefde aanvankelijk de aanval, maar stierf alsnog op maandag. Het hondje had twee weken eerder puppies gekregen. U kunt een petitie tekenen voor het verharden van de straffen bij dierenmishandeling in Spanje (onderaan vindt u een vertaling voor diverse onderdelen van de petitie).

jager
Hond sterft na ernstige mishandeling door Spaanse jager (petitie) | Foto: Facebookpagina Mundo Vivo

De voorbijganger belde onmiddellijk de Spaanse politie-eenheid Guardia Civil toen hij de mishandeling zag. Hij rende achter de jager aan en spreekt hem aan op de onmenselijke behandeling van de hond. Dankzij de beelden kon de dader geïdentificeerd worden. En is inmiddels een aanklacht tegen hem ingediend door onder meer de Spaanse dierenpartij PACMA én diverse dierenwelzijnsorganisaties. Bekijk hieronder de beelden (ze zijn schokkend).

Alma

De hond werd door haar verzorgers Alma genoemd. Zij hebben er alles aan gedaan om haar er bovenop te krijgen. Met haar puppies, die twee weken oud zijn, gaat het goed. De gemeente van Chantada zal er persoonlijk voor zorgen dat alle puppies in adoptiegezinnen terechtkomen.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Petitie

PACMA is ook een petitie gestart om de straffen op mishandelingen tegen dieren zoals opgenomen in het Wetboek van Strafrecht van Spanje te verharden. Het is mogelijk dat de jager een straf krijgt opgelegd van 18 maanden cel, al vreest PACMA dat het zover niet komt. Daarnaast vindt PACMA dit onvoldoende. PACMA:

“Wanneer een dader geen strafblad heeft, en hij wordt berecht voor de maximale straf van 18 maanden cel, komen ze gewoonlijk de cel nooit in.”

Teken hier de petitie.

Nombre: Voornaam

Apellidos: Achternaam

Provincia: klik helemaal onderaan op Fuera de España (buiten Spanje)

Er zijn twee opties die u kunt aanvinken. De eerste gaat over de privacywetgeving en die moet u verplicht aanvinken. De tweede is optioneel, en gaat over het otnvangen van nieuwsbrieven.

Firmar: Teken de petitie

U ontvangt nog een mail van PACMA met informatie, u hoeft de handtekening niet te bevestigen. 

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer