Recentelijk werd een ijsbeer in Rusland bespoten met graffiti. Daar zijn beelden van gemaakt. Op zijn lichaam was T-34 te zien. Dit is de naam van een tank dat door de Sovjet-Unie is gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Volgens dierenactivisten worden hiermee de jachtkansen voor het dier verminderd, omdat hij zich niet meer kan camoufleren en makkelijk te zien is voor andere dieren. Dit zou tot zijn dood kunnen leiden.

ijsbeer
IJsbeer bespoten met graffiti in Rusland | Foto: Pixabay

Sergey Kavry, medewerker van de natuurbeschermingsorganisatie WFF publiceerde de beelden op facebook. Hij kreeg ze via Whatsapp van inheemse bevolkingsgroepen in de regio Chukotka. In zijn post (die inmiddels onzichtbaar is gemaakt) vroeg hij zich af waarom men dit gedaan heeft en uit hij zijn zorgen over het feit dat hij niet meer ongezien zal kunnen jagen. Zowel de maker van de beelden als de locatie is niet bekend.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Lokale biologen proberen erachter te komen wie de beelden gemaakt heeft. Zo zouden ze kunnen achterhalen wie verantwoordelijk is voor het bespuiten van de graffiti. Wetenschappers gaan ervan uit dat het dier verdoofd moest worden om de letters erop te spuiten.

Op Nova Zembla, in het noorden van Rusland, riepen de autoriteiten de noodtoestand uit in februari dit jaar. Zeker tweeënvijftig ijsberen liepen rond in het grootste dorp op het eiland. De conflicten tussen mens en ijsbeer zullen blijven toenemen door smeltend poolijs, ten gevolge van klimaatverandering. De dieren vinden steeds minder voedsel in hun natuurlijke habitat en gaan op zoek naar voedsel in steden in Noord-Rusland.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.