Reeds meerdere keren kreeg hij als broodfokker een proces-verbaal aan de broek wegens dierenmishandeling. Toch vraagt de Heemskerkse tuinder en malafide hondenfokker Bas Jordens nu een vergunning aan voor een dierenpension. Eerder legde de gemeente Heemskerk de broodfokker een dwangsom van maximaal 25.000 euro op, zodat hij zijn malafide praktijken zou staken.

broodfokker
Een Maltezer met parvo was in 2016 reden tot aangifte tegen de malafide broodfokker | Foto (illustratief): publiek domein

Met zijn fokkerij verkocht hij 300 pups per jaar, maar zijn zaken kwamen in opspraak. Kopers maakten melding van zieke pups (parvo) die werden doorverkocht, vervalste paspoorten en chipnummer. En wie zijn gram kwam halen of de pup wilde teruggeven werd naar zeggen bedreigd of afgescheept.

Na veel tumult op sociale media werd zijn woning belaagd door boze actievoerders. Ze riepen hem ter verantwoording en eisten dat de gemeente iets ondernam tegen de ‘foute broodfokker’.

Gezamenlijke aangifte tegen puppyhandelaar Jordens

Aanvraag binnen
De gemeente zegt dat een hondenfokkerij niet bij de agrarische tuinbouwbestemming van het gebied past, ook niet als nevenactiviteit. Het is in strijd met het bestemmingsplan en de provincie Noord-Holland houdt strak de hand aan de agrarische tuinbouwbestemming. Of hij gezien die feiten nu alsnog kans maakt om een dierenpension te starten? Gijs Dubbeld, medewerker vergunningen van Heemskerk:

“We hebben inderdaad op 18 december een aanvraag voor een omgevingsvergunning van hem binnengekregen. Maar er is nog geen onderzoek gestart. Er zullen diverse disciplines een mening over gaan hebben. Zo zal mijn collega van dierenwelzijn er ook bij worden betrokken en het comité Handhaving dat in het verleden erbij betrokken was. En ook de afdeling Stedenbouw zal er iets over willen zeggen. Dat proces is nu pas opgestart en ik verwacht niet dat we er binnen 4 weken uit zullen zijn.”

  • Lees ook (en teken alsjeblieft):

Petitie: Stop de verkoop van dieren in dierenwinkels

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Jeanette Wolters