Levende varkens moeten het ontgelden voor schietoefeningen van het Britse leger. Dat blijkt uit schokkende foto’s die dierenrechtenorganisatie PETA heeft bemachtigd. Het Britse leger gebruikt de varkens om militaire artsen op te leiden. Omdat deze vorm van dierenmishandeling in Engeland zelf niet is toegestaan worden de artsen naar de Deense kazerne Jægerspris gestuurd. In Denemarken en Noorwegen worden dieren veelvuldig verminkt en gedood tijdens militaire oefeningen.

Militaire oefeningen - britse leger
Soldaten schieten op vastgebonden, levende varkens met als doel ze levensbedreigende wonden aan te brengen | Foto: PETA.org.uk

De nog levende varkens worden opgehangen in een houten raamwerk waarna ze door een soldaat worden beschoten. Doel is levensbedreigende verwondingen aan te brengen. De verwondingen moeten dan weer door de militaire artsen worden behandeld als een soort oefening voor het ‘echte’ werk aan het front. De daaropvolgende operaties worden uitgevoerd terwijl de dieren nog in leven zijn en als is de ingreep zogenaamd met succes afgerond, dan nog bekopen de varkens het met de dood, want afgemaakt worden ze hoe dan ook.

Een woordvoerder van het Britse ministerie van Defensie heeft de gruwelpraktijken bevestigd. Volgens haar is een ‘vitale’ opleiding.

Het is langer bekend dat het Britse leger op levende varkens oefent. Maar het is voor het eerst dat daar foto’s van zijn gemaakt.

PETA noemt de oefeningen barbaars en vindt dat hier een einde aan moet komen. Medisch, ethisch en educatief is deze trainingswijze niet goed te praten, aldus PETA.

“Het overgrote deel van de NAVO-leden pijnigt ook geen dieren voor militaire trainingsdoeleinden door ze te beschieten, neer te steken of in stukken te hakken”, zegt Mimi Bekhechi van PETA.

De Britse dierenbescherming RSPCA denkt er hetzelfde over, Klare Kennett zegt:

“Het is weerzinwekkend en schokkend dat varkens worden beschoten om legerchirurgen hun vaardigheden te laten oefenen. Varkens zijn intelligente dieren. De meeste mensen zouden ontzet zijn als ze dit wisten, zeker omdat er een uitstekend alternatief voorhanden is, waarvoor men geen dieren hoeft te folteren.”

PETA is een petitie gestart.

Bron: PETA.org.uk ©PiepVandaag.nl