Bontindustrie voert campagne tegen nepbont

De bontindustrie voert met een groot billboard op Time Square in New York actie tegen nepbont. Het gebruik van nepbont zou schadelijk zijn voor het milieu omdat het is gemaakt van plastic.

bontindustrie

Bontindustrie voert campagne tegen nepbont © Foto: Bont voor Dieren

Met de teksten “Fake fur is plastic” en “Fake fur harms oceans” probeert de bontindustrie consumenten te waarschuwen voor de gevaren van nepbont. Bont raakt uit de mode en de bontindustrie probeert met man en macht het tij nog te keren. Met de website fakefurfacts.com probeert zij bezoekers te overtuigen dat juist het dragen van nepbont schadelijk is. Nepbont is gemaakt van nylon en polyester, welke beide een grote bijdragen leveren aan de vervuiling van de oceanen met microplastics. Bont daarentegen komt volgens de industrie van een natuurlijke en milieuvriendelijke bron. Wat de industrie alleen vergeet te vertellen is het immense dierenleed dat gepaard gaat met het fokken en slachten van dieren voor bontjassen en andere producten van bont.

De bontindustrie voelt steeds meer dreiging nu nagenoeg alle luxe modehuizen bontvrij gaan. Hun laatste strohalm is de…

Geplaatst door Bont voor Dieren op Maandag 10 september 2018

Bont voor Dieren laat op haar facebookpagina weten dat er niets klopt van de stellingen van de bontindustrie. Billboards zoals die op Time Square zullen dan ook juridisch worden aangevochten.

Bron: Bont voor Dieren ©AnimalsToday.nl Lianne Raat

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Lianne van Haperen zegt:

  Bont is alleen mooi op het dier ZELF !!!! Zijn eigen vachtje , zijn eigen jasje !!!!

 2. Alsof de gigantische vervuiling in de oceanen afkomstig is van nepbont…
  Laten we hopen dat zij zich hiermee zelf juist te kijk zetten en dat de meeste mensen echt wel door hebben dat dit niet deugt.
  ik ben enorm bij dat er eindelijk een daling lijkt te zijn van het aankopen van bont en heb nooit begrepen waarom zo ontzettend veel mensen dit nog bleven kopen. Ieder diertje dat opgefokt, mishandeld en vermoord wordt vanwege zijn vacht is er één te veel!

  ALLEEN DIEREN DRAGEN BONT !!!!
  .