Tijdens de London Fashion Week zal dit seizoen geen bont te zien zijn op de catwalk. De organisatoren hebben bevestigd dat er geen ontwerpers van plan zijn om het materiaal te gebruiken tijdens het prestigieuze evenement, dat plaatsvindt tussen 14 en 18 september. Bont is uit de mode.

London Fashion Week
Bont is uit de mode, London Fashion Week voor het eerst bontvrij | Foto: publiek domein

De British Fashion Council (BFC) maakte het nieuws bekend, nadat men de 80 ontwerpers in het programma gevraagd had of ze echt bont gingen tonen. Hierop was het antwoord unaniem nee, waarmee de London Fashion Week voor het eerst bontvrij is. Ontwerpers willen bont niet meer gebruiken omdat tijden veranderen, aldus de BFC:

“De BFC-enquêteresultaten weerspiegelen een culturele verandering op basis van idealen en keuzes, gemaakt door ontwerpers bij designbedrijven, internationale merken en de wensen van consumenten.”

Bont is uit de mode
Het Britse modehuis Burberry zei vorige week dat het zou stoppen met het gebruik van echt bont in zijn collecties. Het sluit zich aan bij merken zoals Gucci, dat vorig jaar het bont uit de collecties heeft gehaald. Bont is niet alleen een vreselijk wreed product, het is nu ook definitief uit de mode. #bontisuitdemode

Luxe modemerk Gucci stopt met bont

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel