Dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren lanceert een campagne om aandacht te vragen voor de voortdurende zeehondenjacht in de wereld. Het nog steeds doodknuppelen van jonge zeehondjes in Namibië en Canada is onacceptabel en moet onmiddellijk stoppen.

zeehondenjacht

De campagne heeft als doel voor eens en voor altijd af te rekenen met de brute zeehondenjacht die doorgaat, ondanks het feit dat Europa en veel andere landen een importverbod hebben ingesteld op zeehondenproducten. In Canada wordt de jacht daarom nog enkel met subsidies van de Canadese overheid in stand gehouden.

Bont voor Dieren is ervan overtuigd dat de strijd tegen de zeehondenjacht meer kans van slagen heeft dan ooit. Heel de wereld kijkt mee en de druk op Canada moet worden opgevoerd. Daarom zal Bont voor Dieren in Europa en in Canada de relevante beleidsmakers gaan spreken en ze wijzen op de wreedheden die nog steeds plaatsvinden op tienduizenden jonge zeehondenpups. Er is amper nog een markt voor de zeehondenvellen, dus ook dat zal door Bont voor Dieren in kaart worden gebracht. Verder zal de zeehondenjacht gefilmd worden zodat heel de wereld kan zien op welke schaal en welke brute wijze de zeehondjes gedood worden.

De nieuwe campagne heeft voornamelijk een voorlichtende functie: veel mensen weten niet eens meer dat de zeehondenjacht op grote schaal plaatsvindt en het dierenleed in Canada en Namibie lijkt soms vergeten. Middels de website StopdeKnuppels.nl kan iedereen alles te weten komen over de zeehondenjacht overal ter wereld. Ook is er te lezen hoe je zelf je steentje bij kan dragen om deze jacht te stoppen.

Persbericht Bont voor Dieren