Blindengeleidehonden wordt geleerd hun baasje nooit te verlaten. Jet, de zwarte labrador van de Jessica Crowley deed dit wel, maar met goede reden! 

blindengeleidehond
Zwarte labrador | Foto credit: redeye^ via Compfight cc

Jessica Crowley was samen met Jet en haar 1-jarige zoon in de kinderwagen een wandelingetje aan het maken in Leigh, Groot-Brittannië. Bij het oversteken ging het mis. Twee auto’s botsten en één daarvan kwam met hoge snelheid op het drietal af. Jet bedacht zich geen moment en rukte zich los om de kinderwagen met baby Jacob uit de baan van de auto te duwen. Crowley werd wel geraakt, maar hield buiten flinke blauwe plekken geen noemenswaardige verwondingen over aan het ongeval.

Crowley is erg blij met hoe Jet de situatie heeft aangepakt:

“Ze is er niet voor opgeleid, maar ze is altijd heel beschermend geweest naar Jacob toe. Zelfs toen ik nog op de grond lag wist ik dat hij in veiligheid was. Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd was als ze niet had gedaan wat ze had gedaan. Ze reageerde bliksemsnel, echt geweldig.”

“Onmiddellijk na het gebeuren, was Jet ook weer bezorgd om mij. Ze kwam mijn gezicht likken en controleerde of ik bij bewustzijn was, en dan was ze weer gerustgesteld.”

Het ongeluk gebeurde in de buurt van een dierenkliniek en medewerkers ervan waren als eerste ter plaatse om hulp te bieden. Dierenarts Caroline Purnell zegt over het gebeurde:

“Dit demonstreert hoe waardevol deze honden zijn. Ze dacht niet aan haar eigen veiligheid, maar beschermde het kind van haar baasje, nog voor ze het baasje hielp.”

Foto’s van de heldhaftige Jet en haar gezin zie je op de website van de Daily Mail.

Bron: HLN.BE ©PiepVandaag.nl