In Zuid-Afrika is een giraf ernstig gewond geraakt en uiteindelijk bezweken aan zijn verwondingen na een bizar ongeluk. Twee giraffen werden vervoerd via de grote snelweg N1 van Johannesburg naar een ander onderkomen in Warmbaths, een reis van zo’n 160 kilometer, in een open wagen.

Giraffen
Het transport van de giraffen gefotografeerd en gedeeld op Twitter door thinusb_

De dieren staken met de nek ver uit de wagen, hetgeen leidde tot verontruste berichten van weggebruikers en terecht!

Pabi Moloi was getuige van het ongeluk en meldde aan Mashable.com:

“Mijn nicht en ik reden op een drukke snelweg bij Pretoria toen ik een paar giraffen zag staan in een open aanlegger achter een vrachtwagen.

Ik pakte meteen mijn telefoon om wat foto’s te maken, dit zie je immers niet iedere dag in de stad. Terwijl ik fotografeerde reed de vrachtwagen onder een brug door en opeens raakte één van de twee giraffen het beton met de kop. HARD.

Het geluid was zo luid, dat mijn nicht, die reed, dacht dat er werd geschoten. Ze dacht dat het een geweerschot was! Zo hard was het geluid van het hoofd van dat dier tegen het viaduct.

Ik postte direct mijn foto’s en mijn verhaal op social media. Al snel dook het nieuws er op en werd het er naar buiten gebracht dat de vrachtwagen stuk was gegaan.

We zagen in de achteruitkijkspiegel dat de vrachtwagen naar de kant van de weg was gereden. Er stond nog maar één giraf.

Dat geluid van de impact van de kop van het dier en de kracht waarmee het naar voren werd gezwiept zal ik niet snel vergeten.”

De Zuid-Afrikaanse dierenbescherming heeft de zaak in onderzoek en verklaarde tegen Eye Witness News:

We kunnen vaststellen dat het dier ernstig letsel aan zijn kop heeft opgelopen. We onderzoeken of we een aanklacht kunnen indienen tegen degene die hier verantwoordelijk voor is.”

Bron: NOS.nl ©PiepVandaag.nl