Meldde PiepVandaag.nl gisteren nog over paardenmishandelingen in Groningen en de eventuele link naar de paardenbeul waar naarstig naar gezocht wordt, woensdag- op donderdagnacht sloeg hij hoogstwaarschijnlijk toe in Bunschoten. Daar werden twee merries in een weiland aan de Bisschopseweg verwond aan het achterlijf.

oproep Bunschoten
Foto: RTVKatwijk

De politie gaat ervan uit dat dit vrijwel zeker het werk is van de paardenmishandelaar die dit jaar al tientallen dieren heeft mishandeld.

De eigenaresse van de twee merries ontdekte de verwondingen bij haar dieren gisterenmiddag. Inmiddels is gebleken uit politieonderzoek dat die bewuste ochtend rond half vijf, twee mensen over een fietspad richting Bunschoten liepen. De politie wil graag in contact komen met hen.

De dierenbeul is wellicht dus actief geweest in Groningen, in Soest was het raak en nu dan in Bunschoten. Merries worden verminkt aan en in hun geslachtsdelen, daarvoor wordt een stanleymes of een stok met een scherpe punt gebruikt. In het afgelopen jaar zijn al zeker 70 kleine paarden verwond, verspreid over het gehele land en ook in België en Duitsland

Mensen die informatie hebben over de mishandelingen worden verzocht contact op te nemen met de politie. De politie is bereikbaar via 0900-8844. Voor spoedmeldingen is de dierenpolitie bereikbaar via 144.

Bron: Telegraaf.nl ©PiepVandaag.nl