In de provincie Groningen is vermoedelijk een paardenbeul actief, zo denkt de politie. In korte tijd zijn drie paarden in Tolbert, Glimmen en Oldekerk mishandeld. De dieren zijn opzettelijk verwond met een scherp voorwerp.

Politieauto - paardenbeul
Foto: itsvasco via photopin cc

In Tolbert was het 11 juli raak. Daar liep een merrie een flinke snijwond op de rug en billen op. In het weekend van 19 en 20 juli werd eveneens een merrie verwond aan de schaamstreek en 23 of 24 juli werd een paard verwond in Oldekerk.

Een woordvoerder van de politie verklaart:

“We zien overeenkomsten, maar ook verschillen. Het gaat om drie mishandelde merries in korte tijd en de verwondingen zijn allemaal veroorzaakt met een scherp voorwerp.”

Of er een verband is tussen de eerdere mishandelingen door het hele land en deze incidenten is vooralsnog niet duidelijk.

Beloning

Volgens voorzitter Hans ten Napel van de Stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren is het moeilijk te zeggen of het om dezelfde dader gaat als elders in het land, maar doordat de werkwijze hetzelfde is lijkt het hem wel waarschijnlijk. De Stichting looft een beloning uit van 11.000 euro voor de gouden tip die naar de paardenbeul leidt, zo verklaarde Ten Napel op Radio Noord.

Mensen die informatie hebben over de mishandelingen worden verzocht contact op te nemen met de politie. De politie is bereikbaar via 0900-8844. Voor spoedmeldingen is de dierenpolitie bereikbaar via 144.

Bron: AD.nl ©PiepVandaag.nl