Afgelopen mei is een aantal vestigingen van Ikea in Singapore begonnen met het uitrollen van een bijzonder project ten behoeve van asielhonden. De welbekende showrooms met huiskameropstellingen in de winkel zijn uitgerust met ‘huisdieren’, kartonnen voorstellingen van asielhonden die met smacht wachten op een nieuw baasje.

asielhonden

Het idee is dat winkelend publiek een beeld krijgt van hoe hun huiskamer er uit zou zien met trouwe viervoeter en dan wellicht eerder over gaat tot adoptie, wat een nieuwe start betekent voor een asielhond. Het idee blijkt succesvol.

Ikea Singapore werkt samen met twee asielen vanuit ‘Home For Hope’. Elke kartonnen ‘hond’ is uitgerust met een QR code die leidt naar de website waar meer informatie te vinden is over het specifieke dier. Op de site van ‘Home For Hope’ staat:

“Home For Hope is uit nood geboren. Door een beperkt budget kunnen de meeste asielen het zich alleen veroorloven hun doel kracht bij te zetten via social media. Het probleem is dat de meesten van hun volgers dierenliefhebbers zijn die vaak al huisdieren hebben. De kans op adoptie is dus klein. Een collectief project met Ikea en andere toonaangevende woonwinkelketens gaat zorgen voor veel meer aandacht voor asielhonden op zoek naar een nieuw leven.”

Inmiddels hebben meerdere woonwinkels zich dus aangesloten en is een Ikeavestiging in Tempe, Arizona ook van start gegaan. Dit werd direct een succesverhaal, aangezien alle zes de honden die werden getoond geplaatst zijn via de Humane Society.

Meer informatie over Home For Hope in onderstaande video

Bron ©PiepVandaag.nl