De galgueros in Spanje doen een verschrikkelijke zet! De nationale federatie, bij wie zo’n 250.000 galgueros zijn aangesloten, probeert een miljoen handtekeningen bij elkaar te krijgen om zo een officieel verzoek te kunnen indienen bij UNESCO om het jagen met galgo’s tot cultureel erfgoed te verklaren. Als dit waanzinnige verzoek zou worden toegekend, en vergeet niet dat stierenvechten ook tot cultureel erfgoed is verklaard, dan wordt het jagen met galgo’s bijna onaantastbaar.

Galgo
Galgo | Foto: Wikimedia Commons

Een miljoen handtekeningen is veel, maar zeker niet ondenkbaar. Bedenk dat de 250.000 geregistreerde galgueros natuurlijk een beroep zullen doen op hun familie en vrienden. Als slechts vier familieleden tekenen, zijn ze er al. We moeten dit verschrikkelijke verzoek een tegenwicht bieden!

Joelle Pellegrin en het Collectif Europeen pour la Protection des Levriers, de organisatie welke is opgestart in samenwerking met GRH in 2013, hebben een petitie gelanceerd om dit belachelijke verzoek te verhinderen.

De vertaling van de petitie is als volgt;

Er wordt geschat dat elk jaar 50.000 tot 60.000 galgo’s (jachthonden) mishandeld en gekweld worden in Spanje. Ontelbare Europese burgers zijn diep geschokt door de omstandigheden waarin de 50.000 galgo’s die elk jaar door de galgo-federaties in Spanje worden geregistreerd, gefokt en gehouden worden. Er wordt gefokt zonder dat deze honden te traceren zijn en er is geen respect voor de Europese regelgeving met betrekking tot dierenwelzijn en de Europese sanitaire normen. Er zijn duizenden foto’s waarop is te zien hoe dieren mishandeld zijn, een verschrikkelijk leven moeten leiden en foto’s van kampioenen die gedwongen hun leven in een donkere bunker moeten doorbrengen, waar ze vaak ook nog aan een ketting liggen.

Aan het einde van het jachtseizoen worden die galgo’s wiens prestatie met meer dan 10% is verminderd, opgehangen, verbrand of in putten gegooid. Het moet hierbij worden opgemerkt dat podenco’s hetzelfde lot ondergaan.

“We shall improve ourselves to be more human by treating animals better.” -Carl Schlyter, MEP, Sweden.

Wij verzoeken UNESCO elk verzoek tot inschrijving van de jacht met jachthonden, in het bijzonder het jagen met galgo’s en podenco’s in Spanje, als cultureel erfgoed te verwerpen, aangezien deze activiteit de kwelling en mishandeling Spanje tot gevolg heeft.

Teken deze petitie en laat zien dat het kwellen van galgo’s niets, maar dan ook helemaal niets, met cultuur te maken heeft!

Teken hier

Via Dierenhulpzondergrenzen.com ©PiepVandaag.nl