Dat Bert’s Animal Verhuur het niet zo nauw neemt met de wetgeving en de zorg voor zijn dieren wisten we natuurlijk al. Toezichthouders zijn al ik weet niet hoe lang bezig met dit bedrijf en niet omdat hij zo goed voor zijn dieren zorgt. Maar dat hij nu ook nog eens misbruik maakt van de coronacrisis is op zijn zachtst gezegd verwerpelijk te noemen. Op facebook is een medewerker, die overigens niet op de lijst medewerkers van het bedrijf staat, een inzamelingsactie gestart.

Bert's Animal Verhuur
Bert’s Animals Verhuur misbruikt coronacrisis | Foto: Facebookpagina Bert’s Animal Verhuur

Zoals te lezen is op de inzamelingsactiepagina:

“Helaas is door het Corona virus ons werk helemaal stil komen vallen. Geen enkele inkomsten meer, terwijl het verzorgen en voeren van de dieren gewoon door moet blijven gaan. Kortom RAMPZALIG voor ons. Los van onze eigen zorgen (inkomen, voortbestaan van het bedrijf) is onze eerste prioriteit om onze dieren in leven te houden. We hebben een grote boerderij met wel 1000 dieren. Alpaca’s, koeien, schapen, geiten, varkens, kippen, konijnen, cavia’s, paarden, pony’s, ezels….. te veel om op te noemen.”

Maar het bedrijf is niet stil komen te liggen door de coronacrisis! Het bedrijf is op last van de rechter op 19 december vorig jaar per direct stilgelegd.

Karen’s blog: Einde Bert’s Animal Verhuur!

Al sinds 1998 verhuurt het bedrijf in Appeltern dieren voor feesten, partijen en evenementen. Naast de enorme hoeveelheid klachten over het welzijn van de dieren, zijn de activiteiten van het bedrijf in strijd met het bestemmingsplan van de locatie waar het is gevestigd. Op dezelfde plek wil hij ook nog eens een ‘dierentuin’ beginnen; een trucje om dezelfde dieren te kunnen stallen en daar ook nog eens, naast de verhuur, ook op het eigen bedrijf geld mee te verdienen.

Uitspraak rechter genegeerd

Na het vonnis van de rechter eind vorig jaar zou het bedrijf dus per direct moeten stoppen. We bleven echter meldingen krijgen van getuigen die zagen dat vrachtwagens af en aan reden om dieren te vervoeren, onder meer voor levende kerststallen, een van de grote inkomstenbronnen van Bert. De uitspraak van de rechter werd glashard genegeerd en er leek niemand op te handhaven, al beweert een woordvoerder van de gemeente dat er wel degelijk controles plaatsvinden.

Bert’s Animal Verhuur negeert verhuurverbod rechter

 

Inzamelingsactie

Op de inzamelingsactiepagina is te lezen:

Het is toch te bizar voor woorden om geld in te zamelen voor de verzorging van dieren waar je al jarenlang ernstig in tekortschoot in een tijd toen er nog helemaal niets aan de hand was en het woord corona slechts gelinkt werd aan een biermerk.

Het is onbegrijpelijk dat dit bedrijf nog steeds meer dan 1.000 dieren houdt in een voor de dieren uitzichtloze situatie. Waarom zijn deze dieren niet al lang geleden in beslag genomen? Door nu een inzamelingsactie te starten geeft Bert’s Animal Verhuur in ieder geval eindelijk zelf ook aan dat zij niet in staat zijn de dieren de benodigde verzorging te bieden. Maar nogmaals dit heeft niets maar dan ook niets van doen met de huidige crisis, maar alles met de mentaliteit van Bert’s Animal Verhuur: over de ruggen van dieren links of rechts om geld verdienen.

De enige oplossing voor de dieren is een andere eigenaar en wel zo snel als mogelijk want anders eindigt de rest van de dieren zoals het paard op de foto ook is geëindigd: als een stuk oud vuil, dood naast de weg (deze foto hebben we deze week gemaakt).

©AnimalsToday.nl Karen Soeters


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.