Hoewel Bert’s Animal Verhuur twee jaar geleden op last van de rechter per direct werd stilgelegd, is het verhuren van dieren gewoon doorgegaan, zo blijkt uit onderzoek van House of Animals. Vorige week werd Bert’s Animal Verhuur op heterdaad betrapt door een undercoverteam van House of Animals terwijl hij met een zogenaamde mobiele kinderboerderij bij een school stond.

Bert’s Animal Verhuur
Bert’s Animal Verhuur op heterdaad betrapt tijdens verhuur dieren | Foto: House of Animals

Konijntjes die samen met een klein varken in een soort geïmproviseerd hokje zitten, jonge teckels die als ‘showmateriaal’ worden tentoongesteld en alpaca’s die samen met ezels, geiten, schapen en grotere varkens op een klein oppervlakte rondlopen, het gebeurt allemaal bij Bert’s Animal Verhuur. En na afloop worden al deze dieren, zonder rekening te houden met de geldende transportregels, samen in de wagen gezet en naar het volgende ‘evenement’ gereden. Op dit moment bekijkt House of Animals of er juridische stappen tegen het overtreden van de transportregels voor dieren ondernomen zullen worden.

Bert’s Animal Verhuur
Foto: House of Animals

Bert’s Animal Verhuur

Inmiddels hebben veel bedrijven, zorginstellingen, stichtingen en verenigingen zich gemeld bij het onderzoeksteam van House of Animals. Met foto’s en facturen is duidelijk geworden dat Bert’s Animal Verhuur nooit gestopt is met het verhuren van dieren. Via de advocaat heeft House of Animals inmiddels een handhavingsverzoek bij de gemeente neergelegd. Karen Soeters, oprichter van House of Animals:

“Mensen reageren geschokt als ze horen dat dit bedrijf helemaal geen dieren mag verhuren en willen graag meewerken om hem te stoppen. Het blijft onbegrijpelijk hoe een bedrijf dat door de rechter is gestopt zomaar door kan gaan alsof er niets aan de hand is.”

Karen’s blog: Einde Bert’s Animal Verhuur!

Coronasteun

Dat het bedrijf doet alsof er niets aan de hand is blijkt ook uit de coronasteun die is aangevraagd en toegekend. Bert’s Animal Verhuur streek zelfs een bedrag op van 335.000 euro, opgebouwd uit 170.646 euro NOW-steun en 164.000 euro TVL-subsidie, een tegemoetkoming voor vaste lasten.

Al sinds 1998 verhuurt het bedrijf in Appeltern op grote schaal dieren voor feesten, partijen en evenementen. Naast de enorme hoeveelheid klachten over het welzijn van de dieren, zijn de activiteiten van het bedrijf in strijd met het bestemmingsplan van de locatie waar het is gevestigd.

Bron:

Karen’s blog: Bert’s Animals Verhuur krijgt nog meer publiek geld

©AnimalsToday.nl/House of Animals