19In de Italiaanse stad Palermo, op het eiland Sicilië, is een witte Bengaalse tijger ontsnapt uit een circus. Het dier zwierf uren over straat, voordat hij eindelijk werd gevangen door de lokale verkeerspolitie.

Bengaalse tijger ontsnapt
Foto: YouTube video still

De tijger was samen met een Zweeds circus in Palermo voor een serie optredens. Het dier wist door een nog onbekende reden te ontsnappen, waardoor er paniek ontstond in de Italiaanse stad. Gevreesd werd dat het dier mensen in de stad zou aanvallen.

De lokale verkeerspolitie wist de Bengaalse tijger uiteindelijk te vangen, door hem in steeds kleinere kooien te leiden. Het dier is teruggegeven aan het circus en zal weer moeten optreden.

De witte Bengaalse tijger heeft een gemixte Siberische/Bengaalse afkomst. Het dier heeft een witte vacht met vergelijkbare strepen als een Bengaalse tijger. De witte bengaalse tijger komt weinig in het wild voor. De meesten leven in gevangenschap, in een dierentuin of circus. Hoewel de Bengaalse tijger de grootste tijgersoort ter wereld is en theoretisch gezien een mens zou kunnen aanvallen, blijft hij meestal uit de buurt van mensen.

Bengaalse tijgers worden met uitsterven bedreigd, door het verlies van habitat en conflicten met de mens. In het wild zijn er nog maar zo’n 2500 Bengaalse tijgers over, verspreid over India, Bangladesh, Nepal, Bhutan, China and Myanmar.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor