Afgelopen zaterdag (16 augustus) werd in de Vloek in Scheveningen een benefiet georganiseerd t.b.v. Jakarta Animal Aid Network (JAAN). Nadat een groep vrijwilligers in heel korte tijd de ruimte had omgetoverd in een gezellige plek met lekker eten, een gezellige kids corner en verschillende kraampjes met handgemaakte en vintage spulletjes kon het benefiet-festival beginnen. Er werden diverse workshops en andere activiteiten aangeboden, waaronder een Yoga-les, een circusspeelplaats en een weerbaarheidstraining.

benefiet
© JAAN

Vanaf 15 uur werd het goed druk en erg gezellig. Er werd muziek gedraaid en de loterij met mooie prijzen zoals een vegetarisch pakket en een dinercheque deed het ook goed! Aan het einde van de avond werd de opbrengst van maar liefst 1596 euro bekend gemaakt!

benefiet
© JAAN

JAAN kan en zal het geld goed gebruiken voor één van haar projecten: De ex-dansaapjes. Deze zeer getraumatiseerde dieren konden na een lange campagne inbeslaggenomen worden nadat de minister van Bosbouw daarvoor toestemming gegeven had. Ze werden opgevangen door JAAN en na een proces van quarantaine en resocialisatie zullen zij binnenkort hun vrijheid terug gaan krijgen in een daarvoor speciaal uitgezocht gebied.

JAAN is een non-profit organisatie ter bescherming van Indonesische wilde dieren. JAAN is zowel in Indonesië als in Nederland juridisch geregistreerd als non-profit organisatie. In Nederland heeft JAAN ‘ANBI’ status, wat betekent dat JAAN aangemerkt is als een betrouwbare non-profit organisatie. JAAN is financieel volledig afhankelijk van donateurs.

JAAN werkt samen met de Indonesische overheid en autoriteiten om zowel wilde als gedomesticeerde dieren te redden van uitbuiting. JAAN werkt daarvoor met alle overheidsorganen, van de nationale politie tot het Ministerie van Bosbouw en de veterinaire dienst.

JAAN’s kantoor en veterinair centrum in Jakarta dienen als een informatiecentrum waar mensen terecht kunnen met vragen over hulp aan dieren, om gevallen van dierenmishandeling te melden, en fungeren als een ontmoetingsplaats voor vrijwilligers die bereid zijn om dieren te helpen.

JAAN leidt een aantal programma’s in Jakarta en in heel Indonesië om te helpen het uitsterven van dieren te minimaliseren, de illegale handel in dieren te stoppen, het dierenwelzijn in Indonesië te verbeteren. JAAN leidt diverse succesvolle activiteiten en reddings- en rehabilitatie projecten, waaronder: een reddings- en rehabilitatieprogramma voor de Brahmaanse wouw (roofvogel), een apenopvang voor geredde makaken, een sterilsatieproject voor katten en honden en een recyclecentrum waar van op het strand gevonden plastic door de lokale Indonesische vrouwen nieuwe tassen e.d. worden vervaardigd.

Persbericht Jakarta Animal Aid Network (JAAN)