Voor de zoveelste keer zijn er legkippen gedumpt in het streekbos bij Bovenkarspel. Dit keer op drie verschillende plekken in het bos. Gelukkig was Dierenambulance West-Friesland er snel bij en ontdekte zij de drie groepjes gedumpte kippen in het bos.

kippendumper
Foto: Comité Dierennoodhulp en Red een Legkip

Katinka van Dierenambulance West-Friesland nam gelijk contact op met Comité Dierennoodhulp om te vragen of wij wilden helpen met het opvangen van de kippen. Gedumpte kippen laten wij niet in de kou staan en diezelfde avond werden de kippen gevangen door de mensen van Dierenambulance West-Friesland en gebracht naar onze opvang in Friesland. Het ging deze keer om in totaal twintig legkippen die qua uiterlijk zo uit de pluimvee-industrie leken te komen. De kippen maken het goed mede dankzij het snelle optreden van de dierenambulance. Helaas gaat dat meestal niet zo. Nog maar kort geleden waren in ditzelfde bos ook twee groepen kippen gedumpt. Helaas werden zij pas na een paar dagen ontdekt en bleek de helft van de kippen al door honden verscheurd te zijn, zie de foto’s. Dat is helaas het lot dat veel kippen en hanen wacht die gedumpt worden. Al zijn kippen oorspronkelijk bosdieren, de meeste kippen en vooral legkippen, zijn helemaal niet gewend om zich zelfstandig te handhaven in een bos en op hun hoede te zijn voor gevaar.

Foto: Comité Dierennoodhulp en Red een Legkip

Wie zijn nou die mensen die deze weerloze dieren dumpen? Het dumpen van dieren is strafbaar, maar buiten dat, zo ga je toch niet met je dieren om? Wij weten dat er mensen zijn die telkens na een jaar nieuwe legkippen nemen en dan moeten de iets oudere kippen weg. Alleen maar omdat ze iets minder eieren gaan leggen. Worden ze dan als dank voor al die eieren die ze gelegd hebben gedumpt in een bos? Of zit er ook een pluimveehouder bij die geen zin heeft om de enkele kippen die ontsnapt zijn aan de vangers voor de slacht de nek om te draaien en ze daarom maar in het bos dumpt.

Wij willen dat graag te weten komen om dit dierenleed dat door het dumpen veroorzaakt wordt te doen stoppen. Daarom looft Comité Dierennoodhulp een beloning uit van 250 euro voor degene die met een tip komt die naar de dader(s) leidt. Tips kunnen gezonden worden naar dierennoodhulp@hotmail.com.

Persbericht Red een Legkip en Comité Dierennoodhulp