In de Amerikaanse staat North Carolina werd een beschermde zeeschildpad gevonden met opzettelijk hoofdletsel. Het dier was dusdanig verwond, dat het moest worden geëuthanaseerd. Er wordt hard gezocht naar meer informatie over de dader.

beschermde zeeschildpad
Beloning voor informatie over gedode beschermde zeeschildpad | Foto: SteFou! Flickr via Compfight cc

De schildpad werd eind vorige maand levend aangetroffen in de buurt van Smyrna, North Carolina. De schildpad, een onechte karetschildpad of ook wel dikkopschildpad genaamd, staat op de Rode Lijst van de IUCN als kwetsbaar aangemerkt. Daarnaast wordt de zeeschildpadsoort beschermd door de Endangered Species Act, een van de wetten die onderdeel zijn van het milieubeleid in Amerika.

De schildpad had een ernstige hoofdwond, waarvan wordt verwacht dat het met opzet is gedaan. Vanwege de ernst van het hoofdletsel, moest het dier worden geëuthanaseerd.

Beloning
Het Centrum voor Biologische Diversiteit biedt een beloning van meer dan 4.000 euro voor informatie die leidt tot de arrestatie en vervolging van degenen die verantwoordelijk zijn voor het illegaal doden van de zeeschildpad. Twee lokale organisaties die zich inzetten voor het behoud van zeeschildpadden bieden een extra beloning van meer dan 1.000 euro. Jaclyn Lopez, directeur van het Centrum voor Biologische Diversiteit:

“Het is misselijk om te denken dat iemand een weerloze zeeschildpad kwaad zou doen. We hopen dat deze beloning kan helpen meer informatie te verkrijgen over de dader. Deze in het wild levende dieren hebben bescherming nodig, geen misbruik. “

Onechte karetschildpadden nestelen aan de kusten van het Zuidoosten van Amerika. Ze komen enkel aan land om te broeden. Voor de rest brengen ze hun tijd door op zee. Omdat de zeeschildpadsoort wordt beschermd onder de Endangered Species Act, kan misbruik tegen deze dieren worden bestraft met boetes tot $ 24.625 en zes maanden gevangenisstraf.

Bronnen: Word Animal News, WNF ©AnimalsToday.nl Nadine van Wissen