Natuurfilmliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Van 24 t/m 28 oktober 2018  vindt in Rotterdam voor de vierde maal het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) plaats. Zeeschildpadden, vossen, katachtigen, chimpansees, ijsberen. Bijna alle wilde dieren die je kunt bedenken zijn tijdens het festival op het grote doek bewonderen.

Wildlife Film Festival Rotterdam
Ruim 80 natuurfilms op het Wildlife Film Festival Rotterdam | Foto: beingmyself via Compfight cc

Nederlands grootste natuurfilmfestival
Het Wildlife Film Festival Rotterdam is het grootste natuurfilmfestival van Nederland. Vijf dagen lang vertoont het festival ruim 80 ontroerende, bijzondere en aangrijpende natuurfilms uit binnen- en buitenland en zijn er lezingen en activiteiten voor jong en oud. Ook zijn specifieke programma’s opgesteld waarin WFFR de bezoeker een selectie van films presenteert. zoals op zaterdag 27 oktober ‘ Best of ASN Awareness’. In dit programma wordt een selectie van drie films getoond die de aangrijpende relatie tussen mens en dier laten zien.

Hoogtepunten
Hoogtepunten van de vierde editie zijn volgens de organisatie Wad, de nieuwe film van de bekroonde filmmaker Ruben Smit, Saving Paradise Island van Jochem van Rijs en Yasuni Man van Ryan Killackey. Gouden Kalf-winnaar Ruben Smit (De Nieuwe Wildernis, 2014) zal voor de vertoning van Wad ook een lezing geven.

Organisatie WFFR
Het WFFR wordt georganiseerd door een klein team met  een groot aantal vrijwilligers. Met het festival hoopt de organisatie bezoekers te informeren en inspireren. Niet alleen met prachtige beelden van grote namen als David Attenborough, maar ook door nieuwe filmmakers een podium te bieden.

Bron: WFFR ©AnimalsToday.nl Rowena Façee Schaeffer