Koning Albert en koningin Paola van België mogen op konijnen jagen in het domein Belvédère in Laken (België), waar het koninklijk echtpaar verblijft. Dit meldden Brusselnieuws.be en la Capitale. Het paar heeft toestemming gekregen om “overpopulatie van konijnen tegen te gaan”.

Konijnen jagen

Het Brusselse Instituut voor Milieubeheer (BIM) heeft de raadgever van koning Albert, Vincent Pardoen, vrijstelling gegeven om gedurende zes maanden op maximaal vijftig konijnen te jagen. Jagen op konijnen is toegestaan in Vlaanderen en Wallonië, maar in het Brusselse gewest zijn wilde konijnen beschermde diersoorten.

La Capitale meldt dat de konijnen grote schade zouden hebben aangericht in de tuin van koningin Paola, die een fervent rozenkweekster is. De dieren planten zich snel voort en zelfs vossen kunnen ze niet meer “in de hand houden”. Daarom Pardoen nu de speciale toestemming verkregen. Hoe de dieren mogen worden gedood – afschot, val of vergif – is niet bekend gemaakt.

Hoewel de vrijstelling al in de lente werd toegestaan, trad deze pas in werking bij de verschijning in het Belgisch Staatsblad op woensdag 23 juli. De vrijstelling is een half jaar geldig en loopt af op 26 januari 2015.

Bron: De Morgen en Brusselsnieuws.be ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor