De bekende Australische acteur, David Field, schetst voor een nieuwe campagne van Sea Shepherd het huiveringwekkende beeld van de walvisjacht. De acteur portretteert de strijd van een walvis die wordt opgejaagd en uiteindelijk gedood.

schokkende video walvisjacht
David Field in “The Ultimate Death Scene” | Foto: screenshot video

De video werd gemaakt door The Works uit Sydney. Creative partner Paul Swann zegt in een verklaring:

“Degenen die iets geven om de wilde dieren van de oceaan zullen diep geraakt zijn, wanneer zij geconfronteerd worden met walvisjacht, wij hebben geprobeerd dit gevoel te gebruiken om een maximale impact te maken. Het idee van een mens die doormaakt wat een walvis doormaakt bij de jacht, zal hard overkomen.”

De video is bedoeld om mensen bewust te maken van de horror van de walvisjacht en om op te roepen Sea Shepherd te steunen bij hun strijd om dit voor eens en voor altijd afgeschaft te krijgen. Field zegt zelf over zijn medewerking aan het videoproject:

“De wreedheid waarmee walvissen worden bejaagd is choquerend. Hoewel veel mensen tegen walvisjacht zijn, denk ik dat velen van hen zich niet realiseren hoe afgrijselijk deze dieren worden afgeslacht. Als een supporter van Sea Shepherd wil ik deze barbaarse praktijken bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht brengen met als hoop dat we het gestopt krijgen.”

Onverminderd
In de wateren in de buurt van Australië is het vooral Japan wat zich schuldig maakt aan de walvisjacht, voor naar eigen zeggen ‘wetenschappelijk onderzoek’. Maar ook Noorwegen en IJsland jagen onverminderd door.

Jeff Hansen van Sea Shepherd Australië:

“De slachting van de prachtige en majestueuze walvissen is verschrikkelijk, het moet nu stoppen. Niemand zal zich ooit de pijn en het lijden van deze speelse, zachtaardige dieren kunnen voorstellen, vanaf het moment dat ze geraakt worden door een harpoen tot het moment dat ze hun laatste adem uitblazen in een rode zee van hun eigen bloed. Eén ding is zeker, Sea Sheperd zal er alles aan doen om er voor te zorgen dat walvissen niet langer pijn en lijden hoeven te doorstaan door de praktijken van deze walvisslachters.”

Bekijk de scene uit The Ultimate Death Scene waarin David Field de gruwelijke dood van een walvis op zeer indrukwekkende manier neerzet (beelden kunnen als schokkend ervaren worden):

Bron ©PiepVandaag.nl