De door velen geliefde tram-poes Ake uit Rotterdam is in de nacht van zondag op maandag overleden. Dat heeft Silke, het baasje van Ake, eergisteren bekendgemaakt op de Facebookpagina van de tram-poes. De pagina heeft ruim 34.000 likes.

tram-poes
Ake op zijn favoriete stekkie | Foto: Facebook Tram-Poes

Ake was jarenlang bijna dagelijks te vinden in de buurt van tramhalte Oude Plantage in Rotterdam. De kat liet zich graag aaien door trampassagiers en voorbijgangers. Afgelopen jaar won Ake aan populariteit nadat verschillende media over hem berichtten en maakten mensen een selfie met hem om deze vervolgens op zijn Facebookpagina te plaatsen. Ake was zo geliefd dat er zelfs t-shirts met daarop een afbeelding van hem werden gedrukt.

Onderstaand bericht op Facebook maakte het overlijden van Ake bekend:

“Zoals inmiddels bekend is, nu dan officieel. Ake is in de nacht van zondag op maandag overleden na een periode van 3 maanden oorontsteking. Het was een ontzettend bijzondere kat, met een zeer onstuimig leven! We hebben bijna 13 jaar lang van hem mogen genieten en ik zal hem nooooooit vergeten!!

Jullie allemaal bedankt voor de leuke, lieve berichten!

Lieve groet,

Silke”

 

Fataal
Door de oorontsteking waar Ake mee te kampen had was hij al een paar maanden niet meer gezien bij zijn favoriete tramhalte. De oorontsteking is waarschijnlijk overgegaan in een hersenvliesontsteking die Ake fataal is geworden.

Bronnen: ADTelegraaf ©PiepVandaag.nl Lianne Raat