In Thailand zijn 2 mannen uit Bangkok gearresteerd omdat zij in hun auto een geslachte tijger transporteerden, die moest dienen als voedsel in een restaurant.

geslachte tijger
Foto: Pixabay

De mannen werden gearresteerd door politie en militairen tijdens een verkeerscontrole in de provincie Tak, niet ver van de grens met Myanmar. Tijdens de controle werden in de auto dozen van piepschuim gevonden gevuld met ijs, en daarin de geslachte en geheel ontlede tijger. De mannen gaven aan dat ze de opdracht hadden om het dier af te leveren bij een restaurant in Bangkok, waar de organen en het vlees op de menukaart zouden verschijnen.

Smokkel
De identiteit van de verdachten is bekend, maar niet waar de tijger vandaan komt en gedood is. Tijgers zijn beschermd in Thailand en langs de grens met buurland Myanmar zijn meerdere natuurreservaten waar ze voorkomen, waaronder in de districten Mae Ramat, Tha Song Yang en het district Umphang in Tak. Het is ook mogelijk dat de tijger uit Myanmar afkomstig is, want de smokkel en illegale handel in dierproducten vanuit dat land neemt de laatste jaren toe.

‘Bijzondere krachten’
Begin dit jaar berichtte PiepVandaag nog over een Chinese politiecommissaris die zijn baan verloor, omdat hij tijdens een personeelsfeestje de met uitsterven bedreigde reuzensalamander op de menukaart had laten zetten, ook wel ‘modderduivel’ genoemd. Het komt in Aziatische landen regelmatig voor dat bedreigde diersoorten illegaal geslacht worden om in restaurants opgegeten te worden, vaak omdat er zogenaamde bijzondere krachten aan het vlees toegekend worden.

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel