De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft afgelopen dinsdag in Almelo een zwaar verwaarloosde hond in beslag genomen. Het dier, een Engelse buldog, was zo verzwakt dat de dierenarts geen andere oplossing zag dan hem te euthanaseren.

verwaarloosde hond
Foto: © Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

Bij de LID was een melding binnen gekomen over de 14-jarige hond die opengebarsten gezwellen aan zijn poten had, ernstig was verwaarloosd en een nauwelijks meer reageerde op prikkels. Districtsinspecteur André Assink uit Enschede:

“De hond was gewoon op.”

De eigenaar zou geen geld voor de dierenarts hebben gehad. André Assink:

“Het komt de laatste tijd vaker voor dat eigenaren van dieren uit financiële motieven niet tijdig een dierenarts inschakelen of een dier onvoldoende verzorgen.”

Dik Nagtegaal, woordvoerder van de LID, zegt echter dat niet altijd een duidelijke relatie tussen verminderde inkomsten en een slechte verzorging van dieren kan worden gelegd, en dat het ook wel eens als excuus (lees: smoes) wordt gebruikt.

144
Vorige maand werd in Almelo nog een brilkaaiman weggehaald bij de eigenaar, die het dier in een hok onder de trap had gehuisvest. En in Stellendam werd eerder deze maand ook een zwaar verwaarloosde hond met spoed in beslag genomen door de dierenpolitie:

In Stellendam is deze uitgedroogde en zeer magere hond met spoed in bewaring genomen door de dierenpolitie. Volgens de…

Posted by Meldpunt 144 on maandag 2 november 2015

 

Bron ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.