De politie van Cherokee County, Georgia (VS) en het lokale dierenasiel deden in juli vorig jaar een inval bij een enorme puppy mill, het best te vertalen als een ‘puppy-fabriek’. Deze hondenfokkerij was al actief sinds de jaren ’80 en de levensomstandigheden van de honden waren ronduit erbarmelijk. Nu, een jaar later, gaat het gelukkig goed met de dieren.

puppy mill
Gered uit de hel van de puppy mill | Foto: screenshot video

Alle honden, zowel volwassen als jonge dieren, werden gered uit de vreselijke fokkerij. Wie de video bekijkt kan aan sommige dieren zien dat ze erg angstig waren en niet gewend aan contact met mensen, laat staan dat ze liefde en toewijding kenden. Veel zwangere teefjes kregen kort na de redding een nestje, waardoor de kosten van hun opvang in het Cherokee County Animal Shelter flink opliepen.

Maar het was het allemaal waard, want nadat de dieren waren bijgekomen van hun vreselijke bestaan konden ze allemaal uitgeplaatst worden en kregen ze de kans die ze al vanaf hun geboorte hadden moeten krijgen op een gelukkig bestaan.

Schuldig
De eigenaren van de puppy mill gaven toe schuldig te zijn aan de 25 aanklachten van dierenmishandeling, en zij kregen een proeftijd van 25 jaar opgelegd waarin ze op geen enkele wijze nog één dier een haar mogen krenken.

Malafide
Dit is tevens een oproep om heel zorgvuldig te werk te gaan bij het uitzoeken van een pup. Ook in Nederland zijn veel malafide hondenhandelaren, terwijl er in de asielen genoeg dieren zijn die zitten te smachten naar een liefdevol nieuw thuis.

Bekijk hieronder hoe aan de hel van de puppy-fabriek en einde kwam en alle dieren een tweede kans kregen, zoals bleek tijdens de reünie die onlangs plaatsvond:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.