Amsterdam gaat de verkoop van bont op markten verbieden. Het Amsterdamse college heeft positief gereageerd op een voorstel van Johnas van Lammeren van de Partij voor de Dieren, die daartoe opriep.

Amsterdam
Geen bont meer op het Waterlooplein | Foto: Tomer Gabel/flickr

Op de Amsterdamse markten, zoals de Albert Cuyp of op het Waterlooplein wordt altijd nog bont verkocht, een product waar veel dierenleed aan kleeft. Van Lammeren:

”Mensen die dit kopen weten vaak niet dat ze te maken hebben met echt bont, en waar dit vandaan komt.”

Het bontverbod op Amsterdamse markten is een logisch vervolg op een eerder genomen maatregel:

”De gemeente geeft al geen subsidies meer aan evenementen waar bont wordt gebruikt, maar er is veel meer nodig. Voor een bontjas worden dieren in draadkooien gehouden of in wildklemmen gevangen. Pelsdieren worden levend gevild of geëlektrocuteerd. De verkoop van bont moet echt worden gestopt, ook op onze eigen markten.”

Positief

Van Lammerens voorstel ‘Einde aan wrede bonthandel op de Amsterdamse markt’ werd door het college positief ontvangen:

“Het college staat positief tegenover het voorstel om de verkoop van bont op de Amsterdamse markten te verbieden. Een dergelijk verbod sluit aan op de Agenda Dieren 2015-2018, waarin de gemeente heeft verklaard binnen de eigen bevoegdheden te streven naar maatregelen ter verbetering van dierenwelzijn.”

De gemeenteraad wordt rond de zomer ingelicht over de maatregelen die het college wil nemen.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.