In het Wilhelminapark in Hoorn (NH) zijn gisteren 8 dode zwaantjes aangetroffen. Een voorbijganger vond de dieren en gevreesd wordt dat de zwanen ten prooi zijn gevallen aan een dierenbeul.

dode zwaantjes
Foto: Dierenambulance Hoorn e.o.

Op Facebook meldde Martine Wagenaar uit Hoorn dat ze de dode zwanenkuikens had gevonden tijdens een wandeling door het Wilhelminapark. Ze riep meteen de hulp in van buurtbewoners om samen uit te zoeken wie er verantwoordelijk is voor deze laffe daad, want ze is ervan overtuigd dat ze door iemand vermoord zijn.

Schok
Een andere buurtbewoner, Priscilla, vertelde aan RTVNH dat ze het zwanenpaar al 15 jaar in de gaten houdt. In tijden dat er weinig voedsel is voert ze de zwanen bij. Voor haar was de schok enorm toen ze de dode zwaantjes zag liggen, allemaal binnen een cirkel van 5 meter en met een grote hoeveelheid veren erbij. Die wijst volgens haar op een vreselijke doodsstrijd:

“De enige manier om zich te verdedigen is voor zwanen blazen en hun vleugels gebruiken. Ik geloof niet dat er sprake is van een natuurlijke dood. Ik vind het zeer verdacht. Het is gek als alle acht zwaantjes binnen een straal van vijf meter van elkaar dood op de grond liggen.”

De dode zwaantjes zijn meegenomen door de Dierenambulance Hoorn e.o. en worden zolang in de vriezer bewaard. Onderzoek zal moeten aantonen wat de doodsoorzaak is geweest, maar gezien de situatie lijkt een natuurlijke dood uitgesloten.

Melden
Mocht je iets weten over de doodsoorzaak van de zwaantjes en is er inderdaad sprake van dierenmishandeling, meldt dat dan bij de dierenpolitie via telefoonnummer 144, of neem contact op met de Dierenambulance Hoorn e.o.: 0229 24 53 53.

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel