Soms veranderen mensen van het ene op het andere ogenblik in dierenredders. Dat kan een kleine redding zijn, zoals het naar buiten helpen van een bij die het huis is binnengevlogen, of een grote reddingsactie, zoals een kat uit een brandend huis of een hond uit het riool.

redding
Klem in het riool | Foto: screenshot video Charts Top Ten/YouTube

In het filmpje dat we vandaag aan jullie willen laten zien spelen honden in nood de hoofdrol. En natuurlijk hun redders, want zonder deze onzelfzuchtige mensen was het vast niet goed afgelopen met de dieren. Het gaat in alle gevallen om honden die in een benarde positie terechtkwamen waar ze zonder hulp niet uitkwamen.

Klem
Zo zijn afwateringen een bron van veel dierenleed. In het filmpje wordt onder meer een hond uitgegraven die klem zat in een waterafvoer. Ook is een hond te zien die door een brandweerman gered wordt, terwijl het vuur voor beiden een bedreiging vormt. En als het geen vuur is dan is er wel ijskoud water waarin een hond is terechtgekomen, om dankzij een bootje en twee redders weer droge grond onder de pootjes te krijgen.

Alert zijn
Natuurlijk zijn dit prachtige beelden waar we graag naar kijken. Maar laten we vooral niet vergeten dat een redding ook kan bestaan uit het adopteren van dieren uit het asiel, of het financieel ondersteunen van de opvang van zwerfdieren in Nederland of ver daarbuiten. Ook alert zijn of je bij warm weer en volle zon een weiland ziet waarin koeien geen enkele schaduw vinden, of een pony die vermagerd in een weiland staat, om vervolgens de dierenpolitie in te schakelen. En natuurlijk de redding van een hond uit een hete auto niet te vergeten. Een dierenredder ben je van het ene op het andere ogenblik.

Goed gevoel
Redders van dieren zijn helden, en iedereen kan een dierenredder worden, op zijn of haar eigen manier. Dit doen we voor de dieren zelf, maar we mogen gerust erkennen dat het onszelf ook een goed gevoel geeft om een levend wezen in nood te helpen. Want zeg nou zelf: niets is zo fijn als de redding van een dier!

Bekijk hieronder een compilatie van hartverwarmende reddingsacties van honden in noodsituaties:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel