Een Britse dame van bijna 90 jaar oud heeft in de loop der jaren 450 jasjes en dekens gebreid voor opgevangen honden. Dankzij haar breisels hebben de dieren het lekker warm.

89-jarige breit 450 warme jasjes en dekens voor honden| Foto: publiek domein

De 89-jarige Maisie breit graag. Niet alleen is het fijn om een hobby te hebben, haar breiwerken worden ook nuttig besteed. Ze heeft namelijk al zeker 450 jasjes en dekens gemaakt voor honden die zijn opgevangen door Dogs Trust in de Engelse plaats Basildon.

Drie keer per jaar doneert Maisie haar handgebreide creaties aan het dierenasiel. Haar familie zorgt ervoor dat de breisels worden afgeleverd. Dit doet ze al vele jaren, en helpt zo als vrijwilliger de honden wat meer comfort te geven.

“Ik hou van breien en ik hou van honden, dus dit is een prachtige combinatie. Het duurt drie dagen voor ik een dekentje gebreid heb, en een hondenjas heb ik in een dag af. Het houdt me bezig en vaak brei ik terwijl ik televisiekijk. Ik ben blij dat ik de viervoetige bewoners van het asiel op mijn manier kan helpen.”

Maisie laat zien dat je nooit te oud bent om dieren te helpen. Met haar hobby helpt ze vele opgevangen honden aan een behaaglijk, zacht kledingstuk, in een periode die voor de dieren best stressvol kan zijn.

Ook in dierenziekenhuis Folly Wildlife Rescue, in Royal Tunbridge Wells, maakt men dankbaar gebruik van de brei- en haakkunsten van vrijwilligers. Niet alleen huisdieren, ook wilde diertjes in nood houden van een zacht bedje. Bakjes en mandjes waarin kleine vogels en andere kleine beestjes tijdelijk worden verzorgd, bekleedt men met kleurrijke breisels.

zwaluwen
Zwaluwen worden gevoerd bij Folly Wildlife Rescue | Foto: Angelique Lagarde
vogeltjes couveuse
Vogeltjes in de couveuse bij Folly Wildlife Rescue | Foto: Angelique Lagarde

Ben je een creatieve handwerk(st)er en wil je graag dieren helpen? Wellicht wordt een lokale dierenopvang heel blij van je zachte kunstwerken.

Bron: Basildon Standard ©AnimalsToday.nl Angelique Lagarde