In Californië heeft de politie vorige week 7.000 kippen en hanen in beslag genomen bij het waarschijnlijk allergrootste hanengevecht ooit in Amerika. De dieren zijn bij elkaar enkele miljoenen dollars waard. De kippen en hanen zijn allemaal geëuthanaseerd, omdat zij niet geschikt waren voor adoptie.

hanengevecht
Hanengevecht | Foto: Amshudhagar/Wikipedia

Een woordvoerder van de Los Angeles County Department of Animal Care and Control zegt het volgende over het euthanaseren van de vele kippen en hanen:

“Er is geen opvang voor vechthanen, omdat ze heel erg agressief zijn en niet kunnen worden geplaatst bij andere kippen. De hanen zouden zelfs andere hanen aanvallen. Het zijn geen huisdieren.”

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat er kippen en hanen in beslag worden genomen in de Santa Clarita Valley. In 2007 werden er ook al 2.700 kippen en hanen weggehaald. Verder werden er op het terrein drugs aangetroffen, mobiele vechtgoten en een geweer. Ook vond de politie steroïden die er voor zorgen dat de dieren groter en sterker worden.

Naast de kippen en hanen werden ook nog andere dieren, waaronder zo’n 50 waakhonden, aangetroffen op de plek in Santa Clarita Valley. De identiteit van de eigenaar van het terrein is bekend, maar tot dusverre zijn er geen mensen aangehouden.

Bron: worldanimalnews ©AnimalsToday.nl Lianne Raat