Tijdens de jaarlijkse stierenrennen in Pamplona zijn dit jaar 38 mensen gewond geraakt en 48 stieren gedood. Volgens de traditie vindt het stierenrennen in Pamplona van 7 tot 14 juli vanaf 8 uur ‘s morgens plaats. Zes vechtstieren en een aantal ossen worden over een afstand van 825 meter naar de arena van de stierengevechten gedreven om de menigte te vermaken. Duizenden Spanjaarden en toeristen op zoek naar spanning, rennen samen met de stieren door de nauwe straatjes.

Stierenvechten
Foto: CAS International

’s Middags worden dezelfde dieren die ’s ochtends al door Pamplona zijn gedreven, gedwongen te vechten in de arena. Voor het begin van het evenement komen zogenaamde ‘picadores’ op paarden in de arena om de stieren verder te mishandelen. Ze rammen speren in hun rug, snijden in hun nek en veroorzaken extra stress door de stieren elektrische schokken te geven en met stokken te slaan. Ernstig gewond worden de stieren in de arena gedreven, om langzaam te worden gemarteld tot de toreador het dier doodt onder groot applaus van het publiek.

Met ongeveer 13.000 gedode stieren per jaar, wordt Spanje vanuit het oogpunt van stierenvechten als het meest bekende  EU-land beschouwd. Echter, volgens een opiniepeiling uitgevoerd in Spaanse online media wil 80 procent van de bevolking een verbod op deze dierenmishandeling. 

De stierengevechten van dit jaar zijn afgelopen weekend afgelopen.

Bron