Een bordercollie heeft een schaapskudde gered van een muur van vuur die akkerbouwgrond in Australië verbrandde. Patsy, de zes-jarige bordercollie, zorgde ervoor dat de schapen veilig konden wegkomen toen de bosbrand naderde, in de gemeente Corryong in Victoria. Patsy leidde de schapen naar de meest veilige plek in de wei, terwijl de eigenaar van de boerderij al het mogelijk deed om het vuur te doven.

bordercollie
Bordercollie redt schapen van bosbranden Australië | Foto: patsythecorryongwonderdog/Instagram

Dankzij Patsy konden bijna alle schapen gered worden, maar ook de hooibalen en de boerderij. De eigenaar van Patsy en de hond konden samenwerken, terwijl Patsy zich richtte op het veilig houden van de schapen, kon de eigenaar het vuur rondom de wei doven.

De eigenaar van Patsy werkt hard aan het doven van de bosbranden in Corryong. De vuren zouden nog wekenlang kunnen voortduren. De zus van de eigenaar van Patsy, Cath Hill, zei tegen de pers:

“Het is net Armageddon. Iedereen probeert water te krijgen en de dieren te voeden, de dieren die niet meer gered kunnen worden een genadeschot te geven, tijdelijke afzettingen te verkrijgen om dieren veilig te houden en het vuur te doven.”

https://www.instagram.com/p/B672iUfH2e5/

Sommige mensen hebben niets meer dan de kleding die ze aanhebben. Cath vreest dat het ergste nog moet komen. De verwachting is dat de hete wind zal verergeren vanaf donderdag, waardoor het vuur zich alleen maar verder kan verspreiden.

https://www.instagram.com/p/B69ihqPnGzj/

Voor de bewoners van Corryong is Patsy een held die wat positief nieuws brengt in één van de zwaarste periodes van de stad. Ook de brandweermannen en de vele mensen die zich inzetten om de vuren de doven en zoveel mogelijk dieren en mensen te redden zijn helden. Er wordt geschat dat er inmiddels één miljard dieren, waaronder veel koala’s en kangoeroes, gestorven zijn als gevolg van de bosbranden.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.