Op 23 en 24 augustus 2014 vindt de Dutch Bird Fair plaats. De Dutch Bird Fair is met stip het grootste open lucht natuurfestival in Nederland en vindt plaats in de Oostvaardersplassen bij Lelystad.

Ook vogels de dupe van veehouderij - Blauwborst - Dutch Bird Fair
Blauwborst | Foto: Wikimedia Commons

Natuur- en vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de Dutch Bird Fair. De festivalterreinen zijn volledig ingericht om voor een ieder wat te bieden. Elke dag meer dan 30 lezingen, dagelijks meer dan 70 excursies, honderden standhouders met producten als kijkers, telescopen, fotocamera’s, kunst, cultuur, natuurbeschermingsorganisaties, mogelijkheden om lekker te eten en te drinken en nog véél meer. De Dutch Bird Fair is ondanks haar naam breder opgezet dan “birds” alleen, het gaat twee dagen lang over natuurbeleving in de meest brede zin van het woord.

DBF Kids
Ook is er voor de kinderen tijdens de Dutch Bird Fair heel wat te beleven: meer dan 20 excursies, 12 bijzonder leuke lezingen per dag, leren fotograferen, pluizen, timmeren, klimmen, blote-voeten-pad wandelen, drukken, duwen, hangen, en nog veel meer. Klik hier voor het DBF Kidsprogramma

Praktische informatie
De Dutch Bird Fair vindt plaats in de Oostvaarderplassen bij Lelystad. De toegangsprijs voor volwassen is € 10,- per persoon. Vanaf de parkeerplaatsen langs de A6 en het NS-station in Lelystad rijden de hele dag pendelbussen van en naar de festivalterreinen. Een ritje met de pendelbus kost €2,- per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar mogen geheel gratis naar binnen en hoeven niet te betalen voor de rit in de pendelbus.

Ben je nieuwsgierig geworden? Klik dan hier voor meer informatie over de Dutch Bird Fair.

Bron: Dutch Bird Fair ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor