Tijdens een felle stalbrand in het Zuid-Hollandse Streefkerk zijn gistermiddag 1500 varkens om het leven gekomen. De dieren van het bedrijf aan de N480 waren niet te redden, op enkele varkens na en 50 geiten in een nabijgelegen stal. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, maar de eigenaar zou een ‘doffe knal’ gehoord hebben.

Streefkerk
1500 varkens sterven bij stalbrand in Streefkerk | Foto: screenshot RTV Rijnmond/YouTube

De brand aan de Middenpolderweg begon even na 17 uur en om 19.30 uur kwam het sein dat het vuur onder controle was. In de tussentijd stierven bijna 1500 dieren een vreselijke dood.

Tragedie

Loco-burgemeester Arco Bikker van Streefkerk stond RTV Rijnmond te woord, terwijl op de achtergrond nog nageblust werd. Bikker erkent het vreselijke dierenleed, al is het vooral de tragedie voor het familiebedrijf waar zijn aandacht naar uitgaat. De loco-burgemeester vertelt ook aan RTV Rijnmond hoe de eigenaar van het bedrijf een doffe knal hoorde voor het uitbreken van de brand:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Streefkerk 32e stalbrand

De stalbrand in Streefkerk was (voor zover bekend) de 32e stalbrand dit jaar in Nederland en de 13e (mogelijk 14e) waarbij direct of indirect dieren om het leven kwamen. Gisterenochtend was er ook al een stalbrand bij een eierbedrijf in Nijkerk, waarbij ruim 16.000 kippen levend verbrandden.

16.000 kippen omgekomen bij stalbrand in Nijkerk

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.